December är här och Microsoft väntar inte med att skruva upp julstämningen med en ny jultröja. Precis som förra årets Paint-tröja är konceptet stilmässigt medvetet tveksamt och faller inom kategorin skitful, men kul. Det är inte bara tröjans material som är varmt, likt sist fortsätter Microsoft med en god dos nostalgi för att värma inifrån också.

ProductImages_2000x2000-OnModel1_1800x1800.webp
ProductImages_2000x2000-OnModel2_1800x1800.webp
Win_soft-wear4-bg2_1920x1080.jpg

Årets motiv är inspirerat av det klassiska MS Röj, även känt som Minesweeper. Det simpla men emellanåt frustrerande spelets rutor med siffror, minor och flaggor bildar tillsammans en julgran och bakgrunden pryds med snöflingor. Högst upp finns givetvis Röj-gubben, som utöver sina solglasögon även klätts i en temaenlig tomteluva.

För den som inte är sugen på en tröja men fortfarande vill ha julstämning med MS Röj-tema finns även matchande bakgrunder att ladda ned gratis och såklart en emulerad version av originalutgåvan av MS Röj att spela i webbläsaren.

Röj-tröjan finns i Xbox Gear Shop i storlekarna S–3XL, i skrivande stund ser dock endast den minsta storleken ut att vara tillgänglig. Priset landar på 74,99 USD, motsvarande ungefär 860 kronor inklusive moms. I år stödjer Microsoft välgörenhetsorganisationen Able Gamers, det framgår dock inte om de donerar en del av intäkterna från tröjorna den här gången.