Razer har utöver sina tillbehör likt möss och tangentbord ett numera väl tilltaget sortiment med lifestyle-produkter riktade till gamers av alla dess slag, inte minst de som spelar på mobiltelefoner. Ett återkommande problem med mobilspelande är värmeutvecklingen, något Razer vill åtgärda oavsett om det gäller svettiga fingrar eller glödheta mobiltelefoner.

Den senaste mobiltillbehöret att sälla sig till skaran är därmed mobilfläkten tillika kylaren Razer Phone Cooler Chroma. Som namnet antyder är den självklart bestyckad med Chroma RGB, i form av 12 stycken RGB-lysdioder. Utöver en ljusshow bjuder den även på vad som beskrivs som "Advanced Smartphone Cooling Technology".

Fläkten i sig är inte det avancerade elementet, den går dock att via Bluetooth-anslutning justera efter eget tycke upp till 6 400 RPM i vad Razer beskriver som en tyst ljudprofil på 30 dB. Den kylande komponenten är det Peltierelement som sitter i botten av konstruktionen.

razer.png
Skärmbild 2021-12-08 172745.png

Fläkten finns i två olika utföranden – ett universal samt ett Iphone-specifikt med stöd för Magsafe. Det senare verkar dock mest innebära att fläkten går att fästa magnetiskt, då strömförsörjning för de båda varianterna sker med USB Type-C. Den portabla aspekten av mobilspel blir alltså inte riktigt lika portabel med det fläktande tillbehöret, då det inte finns något inbyggt batteri och sladden måste således alltid vara inkopplad till valfri strömkälla.

Både universalmodellen och Magsafe-varianten går loss på drygt 700 kronor och finns att beställa direkt från Razers webbutik. För ultimat mobilspelsupplevelse rekommenderar de givetvis att detta kombineras med Razers fingertutor.

Läs mer om Razers livsnödvändiga tillbehör: