EA och DICE lanserade Battlefield 2042 i slutet av 2021, men titeln har sedan dess inte fått något större genomslag. Användarbetygen på Steam är mestadels negativa, bland annat till följd av tidiga prestandaproblem. Försäljningssiffrorna pekar nedåt och spelare letar sig tillbaka till äldre titlar, där bland annat Battlefield 5 har en större spelarbas än den nya titeln.

Sammantaget är Battlefield 2042 ingen publiksuccé än så länge och även EA uppges vara missnöjda med spelet. Med en allt jämt minskande spelarbas uppges utgivaren överväga alternativa lösningar för att öka spelets popularitet. Detta uppger Battlefield-läckaren Tom Henderson på Twitter, som tillägger att EA även utforskar möjligheten att göra spelet gratis att spela.

Huruvida EA faktiskt överväger detta återstår att se, men det är inte nödvändigtvis något som skulle göra titeln mer populär. Kortsiktigt riskerar det missnöje från de användare som redan betalat för spelet, vars enklaste utgåva på Steam börjar på 59 euro, motsvarande 620 kronor. Långsiktigt kvarstår utmaningen med att behålla en spelarbas och inte tappa det initiala intresse som skulle kunna uppstå om titeln blir gratis.

Vad skulle göra dig intresserad av att plocka upp Battlefield 2042 igen?