Sedan introduktionen i mars år 2017 har försäljningen av Nintendos hybridkonsol Switch ökat stadigt. Grundmodellen uppdaterades under 2019 med en ny revision av systemkretsen Tegra X1, vilket medförde kraftigt förbättrad batteritid. Samtidigt lanserades även en mindre, endast handhållen, variant av konsolen i form av Switch Lite och så sent som i höstas breddades sortimentet ytterligare av en modell med OLED-skärm.

I en färsk finansrapport från Nintendo visar det japanska företaget upp ett kvitto på Switch-konsolens framgångar på marknaden. Enligt rapporten har Switch nu passerat 100 miljoner sålda enheter, där den specifika siffran landar på 103,53 miljoner sålda konsoler fram tills den 31 december 2021. Detta innebär att Switch nu har gått om Wii som den bäst säljande stationära konsolen i bolagets historia, där den sistnämnda stannade på 101,63 miljoner sålda enheter.

Nu kan det dock diskuteras om Switch som en helhet bör definieras som en stationär spelkonsol, då exempelvis Switch Lite är menad för handhållet bruk. När Switch-familjens försäljningssiffror jämförs mot Nintendos handhållna konsoler ligger den nämligen i lä, då Nintendo DS-familjen hann uppnå 153,02 miljoner sålda enheter under sin livslängd. Näst på tur ligger klassikern Game Boy, vilket även inkluderar Game Boy Color, som sålts i totalt 118,69 miljoner exemplar.

Bäst säljande spelkonsol genom tiderna kan dock inte tillskrivas Nintendo utan här är det istället Sony som håller tronen med sin Playstation 2, vilken kan stoltsera med 155 miljoner sålda enheter. Sett till hur försäljningen av Switch har accelererat stadigt under sin nuvarande livstid, och att en ny konsol från Nintendo inte ser ut att dyka upp i närtid, så finns det dock en chans att företaget kan peta ned Sony från förstaplatsen på sikt.