Trådlösa hörlurar finns i alla möjliga lustiga former och färger, där Apple Airpods vita stavar och Samsungs bönformade Galaxy Buds är två exempel. Nu ser Sony att ta det hela till nästa nivå med en form på öronsnäckorna som närmast liknar små däck, eller möjligen väldigt små munkar.

De underligt formade hörlurarna är så kallade true wireless, utan kablage mellan de två öronsnäckorna, och med ett medföljande fodral för laddning och förvaring. Sony har inte officiellt lanserat modellen ännu, utan bilderna har letat sig ut på tyska Winfuture (via Techpowerup), där de uppges få namnet Linkbuds WF-L900.

sonyubud.jpg

Någon aktiv brusreducering nämns inte, däremot uppges de få stöd för Sonys Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) som kan användas för viss ljudförbättring vid uppspelning av kraftigt komprimerade ljudfiler. Därtill nämns stöd för röstassistenterna Google Assistent och Amazon Alexa, samt en batteritid på 5,5 timmar vid full laddning och upp till 12 timmar extra genom fodralet.

Exakt hur Sonys Linkbuds är tänkta att bäras är något oklart, då bilderna inte visar annat än produkten i sig. Sannolikt ska de likt klassiska hörlurssnäckor vila i örats öppning snarare än pressas in i hörselgången. Runt den yttre delen sitter även ett slags gummiband som sannolikt finns där för att hålla konstruktionen på plats. Huruvida den udda designen faktiskt är bekväm lämnas åt framtiden att utvisa.

Vilka trådlösa lurar använder du? Berätta i kommentarstråden!