Tillverkare av gaming-stolar verkar ha haft lite idétorka det senaste året eller så, eftersom vi inte har sett några direkt större nyheter. Men nu verkar det som att Coolermaster har bestämt sig för att prova något nygammalt, nämligen haptisk återkoppling. Motion 1 som stolen heter, verkar inte vara helt klar för en marknadsintroduktion, eftersom Cooler Master har lagt upp en webbsida där de vill ha respons från eventuella kunder på ett par frågor.

Razer skakar din rumpa med gamingstolen Enki Pro Hypersense

Själva sitsen ser ut som en lite lyxigare variant av en gaming-stol och bilderna tyder på att det kan bli ett par olika varianter, en med typisk vinylplast och en med någon sorts vävt material. Däremot har flera element förbättrats drastisk jämfört med en typisk gaming-stol, eftersom det finns både inbyggt och justerbart nack- och svankstöd, samt justerbara armstöd. Både nack- och svankstödet ska även gå att ta bort, om man inte tycker att de är bekväma. Utöver det är det svårt att se exakt vad som kan justeras utöver höjden på själva stolen.

Motion-1-Specifications.jpg
coolermaster2.jpg
cooler master.jpg

Cooler Master verkar precis som Razer ha utvecklat produkten tillsammans med D-Box. Den stora skillnaden är att Motion 1 har en snyggare design på den skrymmande delen som tillåter haptisk återkoppling. Stolsbasen ser också mycket stadigare ut, eftersom den sitter under delen med haptisk återkoppling. Razers Enki Pro Hypersense ser betydligt klenare ut i konstruktionen om man jämför de två, även om den ser något mindre skrymmande ut.

Även om Coolermaster inte tycks vara riktigt färdiga med Motion 1 ännu, så ska den enligt D-Box att kosta mellan 1 999,99 och 2 299,99 USD, eller cirka 23 500 till 27 000 kronor inklusive moms. Det är alltså en riktigt dyr leksak med andra ord och inget som man köper enbart för att det är kul att ha.

Vad tycker du om konceptet stolar med haptisk feedback?