Cooler Master firar 30-årsdag med det digitala evenemanget Chronos Summit, där de presenterat bland annat stol med haptisk feedback, nya Mini LED-skärmar och kompakta nätaggregat. Bland de lite mer vardagliga komponent- och tillbehörsnyheterna är det en skoformad skapelse som sticker ut lite extra.

Vad som vid första anblick ser ut att vara en helt vanlig sportsko är inte Cooler Masters försök att skoningslöst armbåga sig in i lifestyle-segmentet. Den färgglada fotbeklädnaden vid namn Sneaker X är nämligen inget mindre än ett chassi, kanske bättre benämnt som skolåda.

cooler master ok.png
cooler master why.png
Namnlöst-3.png

Designen är ett bidrag från proffsmoddaren JMDF som gav en känga åt typiska fyrkantiga format under sitt deltagande i tävlingen Case Mod World Series 2020. Den prototyp som JMDF demonstrerade då var definitivt större än den genomsnittliga skostorleken i Sverige, något som ser ut att stämma även för den slutgiltiga designen.

Enligt Cooler Master ska skon rymma senaste generationernas flaggskepp sett till både processor och grafikkort. Det framgår inte vilken formfaktor som eftersträvas mer än att det utan hjälp av ett skohorn ska gå att få ned en AIO-kylare tillsammans med komponenterna.

Något pris framgår inte, däremot uppger The Verge att Cooler Master öppnar förbokning av det unika chassit under årets tredje kvartal. Huruvida eventuell doft av tåbira ingår framgår inte.

Är ditt nästa chassi en sko, eller är det här du sätter ned foten?