När det kommer till DRAM-kretsar tillverkas i dagsläget merparten av tre företag: Micron, Samsung och SK-Hynix och tillverkare av DDR-minnen köper i sin tur DRAM-kretsar från någon av de tillverkarna. Micron säljer mycket av sina produkter via Crucial, som är deras konsumentinriktade segment, och har länge haft varumärket Ballistix för premiumprodukter.

Det ser dock ut att få ett slut nu, eftersom Crucial i ett pressmeddelande förklarar att alla Ballistix-produkter ska att upphöra att tillverkas. Det är oklart i dagsläget varför de väljer att göra det, eftersom företaget ska fortsätta sälja övriga DDR-minnen och SSD-enheter som vanligt under Crucials fana. Produkterna som upphör är Crucial Ballistix, Crucial Ballistix Max och Crucial Ballistix Max RGB.

img.jpg

Vidare säger Micron att de ska fortsätta fokusera på sina DDR5-produkter för datacenter och servrar, samt expandera sina minnes- och lagringsprodukter från Crucial. Med andra ord ska det fortfarande att gå att köpa DDR-minnen från Crucial, men fokus ska ligga på produkter som följer JEDEC-standarden. Med Ballistix ur tiden är det inte längre någon av de tre DRAM-tillverkarna som erbjuder egna moduler i det yttersta prestandasegmentet.