För den som är lycklig ägare av Sonys Playstation 5 och är sugen på ett headset av lyxigare modell har Bang & Olufsen en ny produkt på gång, nämligen en ny variant av Beoplay Portal. Knepigt nog är det samma modellnamn som bolagets motsvarande produkt för Microsofts Xbox-konsoler, som släpptes förra året, men åtskilliga saker har uppdaterats sedan dess.

Beoplay Portal levereras med en dedikerad USB Type-C-mottagare, som fungerar med både Playstation-konsoler och PC. Bang & Olufsen använder sig av en proprietär 2,4 GHz-standard med låg latens och det går att ansluta två hörlurar till en mottagare. Bluetooth 5.1-sidan har stöd för SBC, AAC och Aptx Adaptive och uppges ha en räckvidd på upp till tolv meter.

Beoplay Portal kan parkopplas med upp till åtta separata enheter, där stöd för flerpunktsanslutning möjliggör flera anslutningar samtidigt. Googles Fast Pair och Microsofts Swift Pair stöds också, samt Dolby Atmos för hörlurar. Även en traditionell 3,5-millimetersanslutning finns, sällskapat av en USB Type-C som även används för laddning.

Headphone-Moment-2022-Beoplay-Portal-Digital-English-0001-Grey-Full-Product.jpg
Beoplay-Portal-0072-2.jpg
Beoplay-Portal-0076.jpg

Högtalarelementen mäter 40 millimeter och har ett effektivt frekvensomfång på 20–22 000 Hz. Totalt finns det inte mindre än åtta inbyggda mikrofoner, av vilka fyra är för att spela in användarens röst och upp till sex kan användas för brusreducering. Batteritiden ligger på upp till 42 timmar med Bluetooth och brusreducering på, men reduceras till runt 19 timmar när USB-mottagare, Bluetooth och brusreducering kombineras. Batterikapaciteten ligger på 1 200 milliamperetimmar och tar cirka 2 timmar att ladda.

Beoplay Portal har en uppsjö av reglage. På höger sida sitter en strömbrytare som även används för att ansluta till USB-mottagaren, samt ett volymreglage. På vänster sida hittar vi en Bluetooth-knapp samt ett reglage för bland annat brusreducering. Det går inte att reglera inställningarna från utsidan av kåporna, något som är vanligt med många Bluetooth-hörlurar, men det är beröringskänsliga reglage.

Headsetet väger in på relativt lätta 279 gram och mäter 178,7 × 167,3 × 92,6 millimeter (H × B × D). Eftersom att det är en Bang & Olufsen-produkt är det kanske inte särskilt konstigt att äkta lammskinn används som material till öronkuddarna. Det finns tre olika färgalternativ att välja mellan, bestående av Black Anthracite, Grey Mist och Navy. I Sverige ligger priset på 5 199 kronor inklusive moms och Bang & Olufsen har ett riktpris på 499 USD.

Läs om fler headset: