Den nördiga LAN-festivalen Dreamhack har synts i nyhetsflödet ett antal gånger de senaste åren; när restriktioner satt stopp för den folkfyllda tillställningen och när kulturstöd uteblivit. Senast rapporterades dock om den stundande sammanslagningen med Faceit, som följer av att saudiska Savvy Gaming Group förvärvat Dreamhack-ägaren ESL. Om det godkänns efter konkurrensrättsliga granskningar väntas det bli verklighet under årets andra hälft.

Nu framkommer att Dreamhack måste öppna börsen och återbetala Tillväxtverket, eftersom myndigheten konstaterar att för stora belopp utbetalats i korttidsstöd under år 2020. I det här fallet verkar det som om Dreamhack antingen varit slarviga med att fylla i ansökningarna, eller möjligtvis haft mer arbete än väntat. SVT skriver att det saknas anställda i arbetsgivardeklarationen som lämnades in till Tillväxtverket, vilket också är en del av underlaget.

Till SVT säger Per Sjölin, som företräder Dreamhack, att de inte vill lämna någon kommentar, eftersom de inte har fått någon officiell information från Tillväxtverket ännu. Summan det handlar om är cirka 2,4 miljoner kronor, vilket borde vara en droppe i havet om affären med Savvy Gaming Group går igenom, eftersom den handlar om motsvarande 9,7 miljarder kronor.