För ett antal år sedan var ett stort spelbibliotek synonymt med en rejäl trave CD-skivor eller disketter, som behövde dammas av när det var dags att äntra en ny digital värld. Detta gissel utraderades i hög grad när digital speldistribution tog fart på allvar. Valves Steam-plattform är en jätte som samlar det mesta i spelväg, men den som exempelvis vill avnjuta Assassin's Creed, Grand Theft Auto eller Fortnite måste brottas med extra spelklienter från Ubisoft, Rockstar och Epic Games.

Numera Microsoft-ägda Bethesda är också en av många spelutvecklare med en egen launcher, som har det självförklarande namnet Bethesda.net Launcher. Nu meddelar utvecklaren att klienten inom kort blir ett minne blott. Från och med början av april inleds avvecklingen och då kan spel, insatta pengar och sparfiler skjutsas över till ett Steam-konto.

I en utförlig text publicerad på Bethesdas webbsida förklarar utvecklaren vad det innebär. Kort och gott måste spel inhandlade till Bethesda-klienten framöver startas genom Steam, men allt material som hör kontot till går att flytta över till Valves plattform, även om vissa sparfiler kan kräva manuellt ingripande. Användare kan starta överflyttningsprocessen i april och då ska detaljerad, praktisk information finnas tillgänglig.

Bethesda.net-konton kommer dock inte att försvinna och i spel som kräver inloggning stannar det kvar, och så gäller även tillgång till kontot på webben. Den dedikerade spelklienten hänger kvar till maj, men Bethesda rekommenderar att starta överföringen så snart den blir tillgänglig. Däremot lovas att det inte blir några problem att genom webbsidan överföra till Steam även efter att klienten kastat in handduken. Överflyttning kan inte göras till andra PC- eller konsolspeltjänster än Steam.