Svenska Louqe gjorde ett stort nedslag på marknaden för kompakta datorchassin med sin modell Ghost S1 när den släpptes år 2017. Sedan dess har företaget gjort en avstickare med den stående modellen Raw S1, vilken lämnade en del att önska på ventilationsfronten. Näst på tur står en regelrätt uppföljare till det första Ghost-chassit, vilket företaget gav en smygtitt på för två veckor sedan.

Nu avslöjar Louqe mer konkret information om sitt nya chassi Ghost S2 via ett inlägg på Twitter. Först och främst står det klart att nykomlingen tar ett rejält kliv upp i storlek, där lådvolymen nästan dubbleras från föregångarens 8,2 liter till 16 liter. Den större lådvolymen öppnar upp för betydligt färre restriktioner gällandes komponenter ställt mot Ghost S1 – med plats för stora luftkylare och grafikkort.

Just luftbaserade processorkylare var ett område som Ghost S1 hade väldigt snäva restriktioner kring. Med Ghost S2 ökar det tillgängliga utrymmet med besked, vilket innebär att modeller med höjder upp till 165 mm kan ta plats – något som inkluderar flaggskepp i stil med Noctua NH-D15. Vidare kan det nya chassit husera grafikkort med en längd upp till 330 mm samtidigt som kompatibilitet finns för rejäla kyllösningar som upptar 3,5 kortplatser.

Annat som avslöjas är att det finns monteringsmöjligheter för radiatorer i 240 och 280 mm-klassen, där tjockleken får uppgå till maximalt 60 mm. Nätaggregatsstödet inkluderar formfaktorerna SFX samt SFX-L. Materialmässigt används återigen en stomme av stål och en utsida av utfräst aluminium. Tillverkningen ska enligt företaget ske i Sverige.

I kommentarerna till den ursprungliga Twitter-inlägget skriver Louqe att de siktar på en prislapp kring 239 USD – något som motsvarar 2 795 kronor inklusive moms. Lanseringen är planerad till årets tredje kvartal.

Uppdatering: SweClockers-medlemmen @Mayth bidrog med ytterligare bilder och renderingar från Louqes Discord-server som bättre visar storleken och layouten hos nya Ghost S2.

Aircooled_setup.png
Watercooled_setup.png

Som synes finns det flertalet fläktplatser för antingen 120 eller 140 mm-fläktar i botten och taket samt plats för en 120 mm-fläkt i bakkant på chassit. Använder man sig av ett slutet vattenkylningssystem så monteras radiatorn på flyttbara monteringsskenor som sitter på chassits vänstra sida.

IMG_0704.jpg

För att få en bättre uppfattning kring storleken på chassit syns en prototyp av Ghost S2 i mitten på bilden ovan. Till höger ser vi Ghost S1 och till vänster Cooler Masters Masterbox NR200P.

Är du sugen på Louqes senaste Ghost-chassi? Dela med dig av dina tankar i kommentarstråden!