Skärmar i samma storleksklass som TV-apparater blir allt mer populärt i datorhörnan. LG Electronics kommer nu som den andra tillverkaren ut med en 48-tums OLED-display utan TV-bitar under huven. Modellen heter 48GQ900 och använder sig av en 10-bitars WOLED-panel i upplösningen 4K från LG Display. LG har inte släppt fulla specifikationer för den nya skärmen, men den är en del av LG:s Ultragear-serie, vilket är deras produkter med inriktning på gamers.

Utöver PC-stöd via Displayport stöds även Xbox Series X och Playstation 5 via HDMI 2.1-anslutning. Uppdateringsfrekvensen ska ligga på 120 Hz över HDMI 2.1, men uppges potentiellt även kunna nå den ovanliga uppdateringsfrekvensen 138 Hz över Displayport. Stöd för Variable Refresh Rate (VRR) för både PC och konsoler ska också finnas.

lg48GQ900_1.jpg

Den enda direkta konkurrenten i dagsläget är Gigabytes Aorus FO48U, som ska vara baserad på samma typ av OLED-panel. Det är i dagsläget osäkert när LG:s 48GQ900 blir tillgänglig i butiker, eftersom LG inte meddelat fler detaljer än att den lanseras någon gång under den andra halvan av 2022. Företaget avslöjade heller inget riktpris, men den bör hamna i en liknande prisklass som Gigabytes Aorus FO48U, som har ett rekommenderat pris från 17 990 kronor.

Läs mer om stora skärmar: