Sommaren 2020 meddelade japanska Softbank att de ämnade avyttra ARM Holdings, i ett förvärv där grafikjätten Nvidia var tänkt att bli ny ägare. Efter hårt motstånd från samtliga involverade konkurrensmyndigheter meddelade Softbank slutligen i februari att de tillsammans med Nvidia beslutat lägga affären på hyllan.

Nvidia: "Om ARM börsnoteras tar Intel och x86 över processormarknaden"

Softbank går istället vidare med en börsintroduktion (IPO) för ARM. Nu meddelar de att en nedskärning av personalstyrkan väntar, där 12 till 15 procent av anställda blir av med sina jobb. Detta motsvarar cirka 1 000 av totalt 6 400 anställda globalt och merparten av nedskärningarna uppges ske i Storbritannien och USA.

[ARM is] continually reviewing its business plan to ensure the company has the right balance between opportunities and cost discipline. Unfortunately, this process includes proposed redundancies across Arm’s global workforce.

I ett officiellt uttalande meddelar ARM att bolaget ser över sina affärsstrategier för att försäkra sig om att det finns balans mellan möjligheter och kostnadsdisciplin. Detta menar de olyckligtvis innebär att en del av arbetsstyrkan får stryka på foten. Enligt The Times skulle ARM-anställda få ha delat på en pott om 1,5 miljarder dollar om Nvidias förvärv lyckats.