Kinesiska Hisense har visat en ny TV som ska vara världens första med stöd för bilduppdateringsfrekvens på upp till 240 Hz. Detta ska ske genom en HDMI 2.1-port med stöd för 48 Gbps bandbredd. TV:n går under namnet Gaming Ace 2023 65E55H och är framtagen speciellt för gamers.

Andra finesser när det kommer till att spela spel på TV:n är stöd för Variable Refresh Rate (VRR), Freesync Premium och Auto Low Latency Mode (ALLM), vilket utöver PC också betyder att de senaste konsolerna från Microsoft och Sony stöds. Det finns dock bara en HDMI 2.1-port, som kompletteras med två HDMI 2.0-portar. Utöver 240 Hz kan uppdateringsfrekvensen även ställas in till 60, 120 och 144 Hz.

Hisense-Gaming-TV2.jpg

Själva skärmen uppges ha en ljusstyrka på 300 till 500 nits och har en LCD-display. Betraktningsvinkeln ligger på 178 grader och kontrastförhållande på 2 500:1. Responstiden i TV-läge är åtta millisekunder (ms), men ska kunna gå ner till 2,7 ms med Freesync på. Stöd för MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation) är också inkluderat, denna gång med AI-stöd som ska hjälpa till att förbättra bilden på flera olika sätt. När det kommer till HDR-stöd nämns bara Dolby Vision.

Eftersom modellen är en smart-TV med stöd för en ospecificerad version av Android, krävs det en inbyggd processor. I det här fallet är det en ARM Cortex-A73-baserad systemkrets med fyra kärnor som har parats ihop med 4 GB arbetsminne och 32 GB lagringsutrymme. Stöd för Wifi 6 är också inbyggt, men Bluetooth nämns inte. Däremot ska det finnas stöd för NFC.

Det finns också ett par USB 2.0-portar på TV:n, samt ett nätverksuttag och analoga uttag för hörlurar och bild. Högtalarna ligger på 12 watt och även här finns det ett antal olika AI-baserade finesser för att förbättra ljudet enligt tillverkaren. Priset för Hisense Gaming Ace 2023 ligger på 5 499 RMB eller cirka 8 235 kronor och modellen lanseras i Kina den 15 april. Huruvida modellen letar sig ut till andra marknader återstår att se.

Är uppdateringsfrekvens en egenskap du prioriterar vid TV-köp?