Chassitillverkaren Silverstone är vid det här laget minst lika kända för sina datorlådor som för sina flertalet intressanta kombinationer av produkter. Bland de senare finns bland annat hybriden som blandar NAS-enhet med Micro ATX-chassi och Alta G1M där datorbygget sker i vertikalt läge.

Silverstone tillverkar dock betydligt mer än chassin med varierad framgång, däribland tillbehör som fläktar. Nu avtäcker de sin senaste uppsättning i serien Shark Force, där hajtemat följer med ända ut i fläktbladen. För optimala luftförflyttningsegenskaper har Silverstone inspirerats av hajars fjäll, som gjort avtryck i form av ett mönster på fläktbladen.

silverstone.jpg

De mönstrade bladen ska jämfört med släta sådana vara riktiga fenor på att låta luften flöda över varje blad. Det ska i sin tur även reducera ljudnivån vid samma varvtal, menar Silverstone. Fläktarna lanseras i två storlekar, med val om 120 eller 160 millimeter. Värt att notera är att den större fläkten ska gå att montera på en fläktplats för 140 mm. Den förstnämnda är ställbar mellan 0 till 2 500 RPM, medan den lite större 160-millimetersvarianten går att ställa upp till 1 600 RPM.

Utöver hajfjällsmönster är fläktarna utrustade med RGB-belysning med ARGB-anslutning för kompatibla fläkthubbar eller moderkort. Belysningen är integrerad i de transparenta fläktbladen i form av åtta individuellt adresserbara lysdioder. Silverstone har även implementerat en modulär lösning för kablaget, som jämförs med modulära nätaggregat. Detta menar de ska göra fläktarna enklare att bygga med och underlätta vid kabeldragning och anslutning av RGB-funktionerna.

Svenska priser och tillgänglighet framgår inte, mer än att båda fläktar är på väg ut till återförsäljare globalt. Det rekommenderade priset ligger på 27,99 dollar för den mindre och 34,99 dollar för den större, motsvarande 330 respektive 410 kronor inklusive moms.

Är du sugen på fläktar med hajfjällsmönster eller duger vanliga släta för dig?