Den amerikanska toffeltillverkaren TIME, ej att förväxla med nyhetsmagasinet TIME, har lanserat världens första gaming-tofflor i samarbete med Washington Justice, ett Overwatch-lag. De påstås vara både en helt unik produkt på marknaden idag och uppges vara omöjligt bekväma. De vackert utformade tofflorna kommer med ett flertal lyxdetaljer som standard, vilket får dem att stå ut från andra tofflor på marknaden, som inte är avsedda för gamers.

Cooler Masters nya chassi är en sko

Till att börja med går bakkappan att fälla ner, vilket gör att den inte trampas sönder om gamern inte orkar ta på sig tofflorna på ett korrekt sätt. Innersulorna sägs ha dämpning på samma nivå som en yogamatta och skosnörena är elastiska, vilket gör att man inte behöver knyta dem. Fodret ska vara tillverkat av ull, för att hålla fötterna varma och torra, även under de tuffaste striderna på internet. Överdelen av tofflorna är tillverkad i läder och bär stolt Washington Justice-logotyp.

MG_0186_501627ef-01e5-4123-a43b-2186a39a35e7_720x_result.jpg
Washington-Justice-X-TIME-Slippers-low-top-front-left_3e31dc5c-594c-4a30-b5e3-cdbe957d28c1_720x_result.jpg
Washington-Justice-X-TIME-Slippers-mid-top-right_720x_result.jpg
MG_0059_720x_result.jpg

Tofflorna är inte bara ett tjusigt tillbehör, de ska även hjälpa spelare att prestera lite extra bra. TIME berättar i sitt pressmeddelande att användning av tofflorna är avslappnade för kroppen, en avslappning som får effekt även för knoppen.

TIME Slippers help create a relaxed sensation in the body making it easier for the mind to do the same, followed of course by an improvement in the quality of gameplay.

Den ökade mentala avslappningen leder i sin tur till ökad spelkvalitet. Huruvida det påverkar spelupplevelsen eller faktiskt förstärker spelarens egen förmåga är något oklart. Den specialtillverkade toffeln är en hybrid mellan toffel och sko enligt tillverkaren, men tyvärr framgår det inte om de går att använda utomhus som skor, eller om de bara är tillverkade för inomhusbruk.

Något pris har inte avslöjats, men det går att förbeställa tofflorna idag, för leverans någon gång i höst. Det finns två olika modeller och tofflorna ska finnas tillgängliga i både dam- och herrstorlekar, för att passa alla gamers. TIME säljer en liknande modell för vanliga människor som kostar runt 1 880 kronor inklusive moms.