När det under sensommaren och hösten letade sig ut bilder på ett samarbete mellan anrika kylartillverkaren Noctua och Asus, i form av en unik kylarlösning till grafikkort, gick många entusiaster i taket. Grafikkortet fick namnet Asus Geforce RTX 3070 Noctua Edition och utrustades med inget mindre än Noctuas populära fläktar NF-A12x25.

Det som väckte starkast åsikter var dock färgschemat, som gick i Noctuas välkända bruna kulör. Utöver att vara något av en vattendelare stilmässigt resulterade det även i specialutmärkelsen "brun produkt", när grafikkortet tog plats i SweClockers testlabb. Kylarlösningen lanserades då med Nvidias Geforce RTX 3070 som enda grafikkortsmodell. Nu antyder Noctua att det kan bli ändring på den saken.

På Twitter efterfrågar en användare ett Geforce RTX 3080 Ti i brunbeige skrud. Det besvarar Noctua med att de strävar efter fortsatt samarbete med Asus, och att användare ska hålla ögonen öppna. Det framgår inget om vilka grafikkort det kan tänkas omfatta eller när i tiden det blir. Ett möjligt alternativ är att de breddar och inkluderar AMD:s Radeon RX 6000-serie, alternativt fler modeller ur Geforce RTX 3000-serien.

Ett annat alternativ är att samarbetet väntar in nästa generations grafikkort från både Nvidia och AMD, vilka väntas till hösten. I vilket fall tycks fler brun-beiga alternativ gå att skymta i framtiden.

Vilket grafikkort vill du helst se med en brun kylarlösning från Noctua?