När årets upplaga av mässan CES gick av stapeln avtäckte Intel en ny processor i bolagets senaste "Alder Lake"-familj. Det nya tillskottet är inget mindre än ett nytt flaggskepp, i form av Core i9-12900KS. Det är i grunden samma processor som nuvarande toppmodellen i9-12900K, med 8 högpresterande "Golden Cove"-kärnor och 8 energieffektiva "Gracemont". Den största skillnaden är maximal turbofrekvens, där Intel skruvat upp från 5,2 GHz till hela 5,5 GHz.

Intel har tidigare meddelat lansering i slutet av årets första kvartal, något som nu ser ut att kunna bli den 5 april. I ett inlägg på Twitter bjuder Intel in till ett livesänt tekniksnack, där processorjätten bland annat ska demonstrera Core i9-12900KS och bygga datorer tillsammans med experter från branschen.

Trots att officiellt datum hittills saknas har dock Core i9-12900KS dykt upp hos återförsäljare och prisjämförelsesajter. Den nya processorn listades under kort tid hos amerikanska Newegg, med en prislapp på 799 dollar. Sedan några dagar finns modellen även på Prisjakt, i skrivande stund är det dock utan pris eller återförsäljare.

Huruvida Intels tekniksnack sammanfaller med lansering återstår att se. Hela evenemanget sänds genom Intels Twitch-kanal kvällen den 5 april klockan 21:00 svensk tid.

Ska du kika på Intels datorbyggande? Är Core i9-12900KS något du är sugen på? Berätta i tråden!