Lyxljudföretaget Devialet har tidigare släppt exklusiva ljudprodukter som Phantom och de trådlösa hörlurarna Gemini. Nu har företaget presenterat sin första soundbar, som får namnet Dione och ska erbjuda en unik design och kraftfullt ljud utan behov av extern baslåda.

För att lyckas med denna bedrift är Dione utrustad med 17 ljudelement, varav 8 är baselement, som ska kunna erbjuda lågt ljud ner till 24 Hz, som ackompanjeras av 9 element som skickar ut hög- och mediumfrekvensljud och totala uteffekten ligger på 950 W RMS. Dione har stöd för Dolby Atmos 5.1.2-ljud och använder sig utav Devialets egenutvecklade teknik Space, som ska ge filmer och serier som inte har stöd för Atmos-ljud mer rymd.

Utöver många ljudelement är Dione även utrustat med en systemkrets från Qualcomm som ska assistera med rumskalibrering, automatiskt justera volym för att hjälpa tittaren att bättre höra tal samt normalisera ljudvolym, vilket kan vara användbart om reklamfilmer har överraskande hög volym. När det kommer till volymkontroll sker detta via applikation i telefonen. En extern fjärrkontroll kommer säljas separat.

Ljudlimpan går att placera platt under TV:n eller fästas på väggen. Det centrerade klotet roterar automatiskt med hjälp av inbyggt gyroskop, för att alltid vara riktad mot användaren.

Devialet Dione går att förboka nu via företagets hemsida och prislappen ligger på 24 900 kronor. Ljudlimpan börjar levereras 19 april.

Använder du soundbar hemma?