Att inte kunna andas ren luft samtidigt som man kan lyssna på ösig rock 'n roll har legat på topplistan över världsliga problem, något Dyson nu tar tag i. Med kombinerade luftrenaren och hörlurarna Dyson Zone har användare äntligen möjlighet att lyssna på valfritt ljud samtidigt som ren luft kan sugas in med mun och näsa.

Zone är uppdelat i tre olika delar för att optimera andningsupplevelsen. Huvudremmen huserar batteriet, runt öronen sitter högtalarelementen och sist men inte minst finns ett visir som sitter framför munnen och förser användaren med luft. Enligt Dyson är Zone tänkt att användas i områden där det är mycket luftföroreningar, men det är även möjligt att koppla bort mun-delen för att använda hörlurarna precis som vanliga trådlösa hörlurar.

Själva luftrenaren fungerar som sådan att luft sugs in i hörlurskåporna, där det även sitter luftfilter. Med hjälp av fläktar skickas luften från kåporna till visiret, vilket tillåter användaren att andas ren luft. I och med att det finns ett avstånd mellan ansiktets inandningskomponenter och visiret blandas dock den rena luften med smutsluft, men det användaren andas in ska till största del vara rent. Dyson utlovar att hörlurarna ska vara utrustade med brusreducering, för att ljudet från fläktarna inte ska störa användarens musikupplevelse.

dyson.jpg

Dyson har också tagit fram en tillhörande applikation som visar hur luftkvaliteten är i området du befinner dig i. Dyson har dock inte gått in i detalj om hur applikationen ska fungera, det vill säga om den visar information direkt från Zone eller om det handlar om allmän luftkvalitetsinformation från tredjepartstjänst.

Dyson Zone har ännu inte fått någon prislapp, men en fingervisning när det kommer till Dysons tidigare produkter är att prislappen blir förhållandevis hög. Dyson har heller inte meddelat när Zone ska börja säljas.

Gillar du att andas ren luft och samtidigt lyssna på ösig musik?