När finska Remedy lämnade den andra delen av serien om den hårdkokta New York-polisen Max Payne bakom sig år 2003 var det i dubbel bemärkelse, då rättigheterna till varumärket gått över i utgivaren Rockstars ägo. Studion har sedan fokuserat bland annat på Alan Wake, som fick en remaster under förra året och har en uppföljare på gång.

Intervju med utvecklarna bakom Alan Wake Remastered

En återvändo till Max Payne har därmed inte varit särskilt trolig – fram till nu. I ett minst sagt överraskande pressmeddelande berättar Remedy att de nått en överenskommelse med Rockstar, där de ska utveckla en remake av inget mindre än både Max Payne och Max Payne 2: The Fall of Max Payne. Projektet blir ett samarbete med Rockstar, som åter står som utgivare.

Max Payne has always held a special place in the hearts of everyone at Remedy, and we know the millions of fans worldwide feel the same. We’re hugely excited to be working with our partners at Rockstar Games once again for the chance to bring the story, action and atmosphere of the original Max Payne games back to players in new ways. – Tero Virtala, VD på Remedy

Den kommande remake-versionen slår samman båda spel till en titel och utvecklas i Remedys egen spelmotor Northligt, vilken även används i Quantum Break och Control. För tillfället är spelet i en så kallad konceptfas. Eftersom att det rör sig om en remake i ny spelmotor, vilket i praktiken ofta är att likställa med att utveckla ett nytt spel, lär spelsugna få vänta några år innan titeln faktiskt dyker upp.

De omdanade versionerna av Max Payne-titlarna utvecklas till PC samt konsol, där det är Playstation 5 och Xbox Series X/S som gäller.

Vilken Max Payne-titel var din favorit? Ser du fram emot en remake? Berätta i forumet!