När Intel presenterade de första Arc-grafikkorten för en dryg vecka sedan meddelade de även att de första bärbara datorerna med Arc 3-seriens grafikkort var på väg ut till återförsäljare. Detta inkluderade specifikt Samsungs Galaxy Book 2 Pro, som är bland de första modellerna att utrustas med Arc-grafik.

Trots det har större delen av världen inte sett skymten av de utlovade datorerna. För två dagar sedan dök ett inlägg på Intels supportsida på Twitter upp med ett nytt, betydligt senare datum. Bärbara datorer med den enklare uppsättningen Arc-grafikkort utlovas istället till slutet av årets andra kvartal, vilket väckt frågan om huruvida Arc-lanseringen inte sträcker sig längre än till pappret.

Efter att kritik väckts både på Twitter och övriga delar av internet korrigerande Intel sitt första uttalande. I ett nytt svar meddelar de att supporten fått det hela om bakfoten och att Samsung-datorerna finns tillgängliga, dock endast i Sydkorea. Det lanseringsdatum som först kommunicerats var dock inte det globala lanseringsdatumet.

Huruvida Arc-utrustade bärbara datorer dröjer så länge som slutet av årets andra kvartal är inte helt klarlagt, men det ser ut att bli något tidigare. I det nya inlägget uppger Intel att leveranser till övriga regioner sker "inom de kommande veckorna", men exakt hur många veckor det rör sig om framgår inte.