De senaste veckorna har rykteskvarnen spottat ur sig grafikkortsnyheter på löpande band, däribland om en kommande refresh från AMD:s sida. Trots RDNA 3 i sikte är grafikkortsjätten inte färdig med RDNA 2 och Radeon RX 6000-serien, som väntas få fyra nya modeller redan den 10 maj.

Nu har en av de tre mer påkostade varianterna letat sig ut på nätet, i form av Powercolor Radeon RX 6750 XT Devil. Modellen har listats hos sydkoreanska RRA (National Radio Research Agency), där mängden grafikminne genom namnet bekräftas landa på 12 GB. Detta är därmed likvärdigt RX 6700 XT.

Några övriga specifikationer framgår inte. Utöver Radeon RX 6750 XT väntas RX 6000-serien även få tillskott av RX 6650 XT och RX 6950 XT med minneshastigheter som skruvas upp från 16 Gbps till 18 Gbps, en ökning om 12,5 procent. Samtliga väntas behålla en minnesbuss på 192 bitar, däremot är uppgifter om klockfrekvenser i dagsläget fortfarande inte känt.

Med en första modell certifierad är en lansering redan i maj inte ett helt osannolikt scenario. Exakt när det sker och hur stor prestandavinst ansiktslyftet innebär i praktiken återstår att se.