Netflix slopade sitt gamla betygsystem 2017 och ersatte detta med en mer binär lösning. Användare fick få möjlighet att endast tumma upp eller ned filmer och serier beroende på om materialet uppskattades eller inte. Netflix har meddelat att det nu är möjligt för användare att markera material med dubbla tummar för att visa att användarna verkligen gillar materialet.

Enligt Netflix har detta lagts till för att förbättra användarupplevelsen genom att förse prenumeranter med bättre förslag. Detta ska i sin tur ska minska tiden användare tillbringar med att scrolla igenom Netflix bibliotek.

– Members have never had as many great entertainment options as they have right now. Being able to find the shows and movies that you’re going to love is really important. We want to continue to make Netflix the place where it’s easiest to choose something to watch. - Christine Doig-Cardet, produktchef på Netflix

De dubbla tummarna har blivit tillgängligt för samtliga användare, både i applikation och webbläsare. För att hitta tummarna behöver du klicka på en film eller serie och klicka på tum-ikonen, vilket nu ger använder tre alternativ i stället för två.

Netflix har de senaste åren testat olika funktioner för att göra det lätt att hoppa in i filmer och serier. En topp tio-lista implementerades 2020 och förra året lades det till en knapp som slumpade fram material som skulle kunna vara intressant för användaren. Utöver detta blev det nyligen möjligt att plocka bort filmer och serier i fortsätt titta-raden. Enligt Netflix ska fler användarvänliga funktioner läggas till i framtiden.

Brukar du rösta upp eller ned saker du sett på Netflix?