För spelare av MMO- och MOBA-spel är möss med många knappar ofta att föredra, något som kan leda till tyngre modeller. Nu ämnar Steelseries lösa det problemet och lanserar inget mindre än tre nya lättviktsmöss med fokus på spelare i behov av knappar.

Den tyngsta och mest knapprika modeller väger endast 89 gram, medan den lättaste modellen uppges väga endast 66 gram, vilket gör den till den näst lättaste musen från Steelseries. Det är alltså en expansion av Aerox-serien det handlar om och de tre nya modellerna går under namnen Aerox 5, Aerox 5 Wireless och Aerox 9 Wireless.

Gemensamt för alla tre modellerna, förutom att det är en massa hål i dem, är stöd för vad Steelseries kallar "Aquabarrier". Det är ett IP54-certifierat vätske-, skräp- och dammskydd. Alla tre modellerna använder sig även av Steelseries Truemove Air-sensor, vilket företaget påstår ska ge oöverträffad spårning. Den optiska sensorn är från Pixart och har en känslighet på upp till 18 000 CPI, med en acceleration på upp till 40 G. Alla tre har en polling rate på 1 000 Hz.

Steelseries uppger också att en ny switch används, som ska tåla trycket av upp till 80 miljoner nedslag. RGB-belysningen, eller Brillian Prismsync Lightning som Steelseries kallar den för, har tre olika zoner och det ska gå att synkronisera med andra produkter från Steelseries. Ett extra tunt kretskort för komponenterna ska vara del av vad som har gjorts för att minska på vikten, och tjockleken ska ha halverats jämfört med vanliga kretskort i en mus. Fötterna på alla tre modeller är av 100 procent PTFE.

steeel2.jpg
steel1.jpg
steel3.jpg
steel4.jpg
aerox_9_wl_black_pdp_tile_d_89g.png__1920x700_q100_crop-scale_optimize_subsampling-2.jpg

Aerox 5 är den enda modellen som inte är trådlös, och väger således minst med sina 66 gram. Den har nio knappar och mäter in på 62,8 mm på bredden och 128,8 mm på längden. Höjden framtill landar på 26,7 mm och stiger till 42,1 mm baktill. Aerox 5 Wireless behåller samma mått och knappantal, men väger istället 74 gram, eftersom batteriet på 6 gram och de extra trådlösa komponenterna ökar vikten något. Batteriet ska räcka till 180 timmars användande och 15 minuters laddning ska ge 40 timmars bruk.

Aerox 9 Wireless växer något på de flesta ledder, eftersom modellens hela 18 knappar behöver lite mer plats. Den väger således 89 gram och är 63,9 mm bred och 128,5 mm lång samt 28,11 mm hög framtill och 42,2 mm hög baktill. De båda trådlösa modellerna kan antingen användas med Steelseries proprietära trådlösa standard Quantum 2.0 eller med Bluetooth 5.0. Det sistnämnda ökar latensen men ger något längre batteritid på totalt 200 timmar.

Alla tre modellerna ska finnas tillgängliga hos återförsäljare redan nu. Aerox 5 i trådad utgåva landar på 899 kronor, medan den trådlösa varianten kostar 1 599 kronor. Aerox 9 Wireless kostar en hundralapp till, eller 1 699 kronor.

Prioriterar du antal knappar över vikt, eller tvärt om?