Anker har tidigare släppt ordentliga batteripack i Powerhouse-serien, men 757 Powerhouse är företagets största hittills och väger närmare 20 kilo. Enheten har en total uteffekt på 1 500 watt (W) utspritt över ett 12 V-uttag, två USB-C-portar, fyra USB-A-portar och sex vanliga eluttag. Det inbyggda batteriet är av litiumjärnfosfat, även kallat LiFePO4, och har en kapacitet på 1 229Wh. Kapaciteten ska vara nog för att ladda en telefon 97 gånger, en bärbar dator 16,8 gånger, hålla en fläkt vid liv i 28 timmar eller en lampa på 12 W i 82 timmar.

LiFePO4 har fördelar som bland annat att det är mer hållbart än vanliga litiumjonbatterier och enligt Anker ska batteriet klara i 3 000 laddningscykler utan att försämras, medan litiumjonbatterier börjar degradera efter 500 cykler. Andra fördelar är att LiFePO4-batterier går att ladda snabbt och med hjälp av Ankers Hyperflash-teknik ska batteriet kunna laddas från 0 till 80 procent på en timme, medan liknande batteripack behöver 5,5 timmar för att nå samma nivå.

Enligt Anker är 757 Powerhouse anpassat för att användas vid camping, längre utflykter eller om det är strömavbrott i hemmet. För att hålla enheten hel under äventyr har Anker försett batterilådan med en ordentlig ram av tåligt aluminium, samt ett hölje som ska hantera frätande ämnen, vibrationer och extrema temperaturer. Anker erbjuder även garanti på upp till fem år om enheten mot förmodan skulle ta skada.

Anker 757 Powerhouse går att förboka nu i USA för 1 200 dollar, ordinarie pris är 1 400 dollar, och enheten börjar levereras från den 9 maj. Hur det ser ut med tillgänglighet i Sverige återstår att se.

Hur stort är ditt batteripack? Om du vet vad jag menar...