Det har ryktats att Google jobbat på en officiell applikation som gör livet lättare för att föra över sina konton, kontakter och annan data från IOS-enheter till Android-telefoner. Nyligen smyglanserades en sådan applikation på Apples App Store, men kunde endast hittas via direktlänk och inte med hjälp av sökfunktion eller liknande. Nu har detta ändrats och Google har släppt applikationen skarpt.

Tidigare har Google velat att användare som flyttat från IOS till Android att ladda upp allt användarna vill ta med sig till nya telefonen på Google Drive, för att sedan ladda ned datan till Android-telefonen när den väl är igång. Nya applikationen Byt till Android gör i grund och botten samma sak, men strömlinjeformar processen och gör den mycket enklare för användare.

Med överföringen via Google Drive kommer även ett par hinder. Drive har inte stöd för alla sorters filtyper, vilket betyder att visst material får stanna kvar på den gamla IOS-enheten. Google meddelar dock att applikationen ska få stöd för fler datatyper i framtiden.

En annan flaskhals med nya appen är att den för tillfället endast har stöd för överföring till Pixel-telefoner, vilket är Googles egna telefoner som officiellt inte finns tillgängliga i Sverige ännu. Stöd för fler enheter kommer även det i framtiden.

Applikationen i fråga hittas på App Store under namnet Byt till Android, eller Switch to Android.

Känner du suget att gå från IOS till Android? Eller vice versa?