Sedan World of Warcraft först släpptes har det tillkommit en uppsjö av expansioner, som bjudit på både tillägg och förändringar. Som med de flesta förändringar finns det spelare som både uppskattar och ogillar dem, något som för några år sedan resulterade i avgreningen World of Warcraft Classic. Där är spelet tillbaka till sina rötter och originalutförande, samtidigt som den modernare varianten fortsätter utvecklas.

Nu väntar utökning för båda versioner, då Activision Blizzard under tisdagkvällen avtäckte två nya expansioner. Till Classic-versionen är det i nygammalt format, då expansionen Wrath of the Lich King återvänder senare i år. Därtill avtäcktes den nya expansionen Dragonflight, som blir den nionde av sitt slag. Där bjuds på en resa till ön Dragon Isles, vilken är hem åt Azeroths drakar och den nya rasen Dracthyr.

Som namnet avslöjar är drakar i fokus även här. Dracthyr är en hybridras, som tillåter spelare att växla till en drakskepnad. Därtill är det första gången spelet introducerar en ras bunden till en klass, vilket i det här fallet är Evoker. Spelare får även möjlighet att lära sig drakflygning.

Ingen av expansionerna har något lanseringsdatum i nuläget. Wrath of the Lich King utlovas till senare i år, men Dragonflight står utan något årtal och det kan dröja till år 2023 innan spelare ser skymten av det.