I slutet av februari meddelade numera Microsoft-ägda Bethesda att det var dags för utvecklaren tillika utgivarens egen spelklient Bethesda.net Launcher att göra sorti. Klienten ska läggas ned helt och allt spelinnehåll migreras istället till speljätten Valves klient Steam, innan ridån slutligen går ned för gott i maj.

När avvecklingen meddelades hade själva flytten inte satt igång ännu, men under gårdagen öppnades till slut portarna för användare att börja föra över sitt material mellan de två klienterna. Den exakta processen varierar lite mellan spel och användare som ska flytta över sparfiler eller achievements rekommenderas följa de mer detaljerade instruktioner Bethesda tillhandahåller för varje spel.

Klienten går officiellt i graven den 11 maj och i samband med det blir det inte längre möjligt att starta eller köra några spel. Användare kan dock fortsätta föra över sina konton även efter det datumet och konton på Bethesda.net blir fortsatt ett krav för inlogg och funktioner i vissa speltitlar. Användare som har köpt spelföremål eller lagt till pengar i sin Bethesda-plånbok får även detta överfört automatiskt till sitt Steam-konto.

I samband med att spelen flyttar över till Steam följer även ett gäng klassiker med och blir gratis att ladda ned för alla Steam-användare. Det inkluderar bland annat de äldre The Elder Scrolls-titlarna Arena och Daggerfall samt Wolfenstein: Enemy Territory.

Planerar du återvända till någon av Bethesdas klassiska titlar?