När det kommer till Google-produkters tillgänglighet i Sverige har det varit lite upp och ner. Primärt har det varit Googles Pixel-lurar som varit åtråvärda, men lyst med sin frånvaro i butiken. Nu verkar det som att Pixel-serien kan göra sin debut i även på våra breddgrader, vilket det hintas starkt om i en ny jobbannons på Google.

Platsannonsen i fråga är "product marketing manager" som Google vill ha till sitt kontor i Stockholm. Annonsen nämner inte Pixel-serien rakt ut men ett av ansvarsområdena är "hantera strategi för handel- och operatörspartners", vilket tolkas vara något mobilrelaterat.

I och med att det endast är en annons om ett jobb, så bör informationen tas med en nypa salt. Detta är dock en förhållandevis stark indikator att Google äntligen är redo att börja satsa på den svenska marknaden.

Hur framtiden ser ut för Pixel-serien i Sverige vet bara Google. Nästa vecka kommer Googles utvecklarkonferens I/O dra igång och enligt rykte kommer företaget presentera budgettelefonen Pixel 6a och om vi har tur kan denna få en skarp Sverige-release.

Källa: Google Careers.

Vill du köpa en Pixel-telefon på rätt sätt?