Bland de senaste årens trender för spelinriktade möss återfinns två starka teman – trådlöst och låg vikt. Tillbehörstillverkaren Razer är inte främmande för konceptet, med bland annat Orochi V2 och Viper-familjens möss som exempel. Det temat hänger med även med det senaste tillskottet Viper V2 Pro som väger in på endast 58 gram.

Utöver den låga vikten utrustas musen även med Razers nya sensor, optiska Focus Pro 30K. Sensorn har en känslighet på 30 000 DPI och ska enligt Razer klara alla möjliga ytor, inklusive glas. Speldonet är trådlöst med en batteritid som ska räcka till ungefär 80 timmars spelande. För att ansluta musen är det Razers teknik Hyperspeed som gäller, vilket innebär tillhörande USB-dongel. Bluetooth finns inte tillgängligt och laddning sker med hjälp av ett stycke USB Type-C-kabel.

sdfdsfdsf.png
indexsdfdsfdsf.jpg
sdfsfdsf.png

För att komma ned i vikt kompromissas det istället på knappfronten, där bland annat de högra sidoknapparna som föregångaren har utelämnas helt. Detsamma gäller de tidigare gummerade sidorna, vilket kan kompenseras med hjälp av medföljande grepptejp. Razer gör för ovanlighetens skull även avkall på den färgglada belysning som annars kännetecknar bolagets produkter. Avsaknaden av Chroma RGB är sannolikt även där i syfte att spara in några gram i vikt.

Razer Viper V2 Pro finns i färgerna svart eller vitt, med tillhörande tejp i svart. Priset hos svenska återförsäljare ligger på 1 699 kronor.

Föredrar du ultralätta möss eller vill du ha lite tyngd i ditt pekdon?