AU Optronics (AUO) är en ledande tillverkare av skärmpaneler i Taiwan och under SID Display Week 2022 presenterar företaget ett antal nya produkter. Det mest uppseendeväckande är kanske en 24-tumspanel av TN-typ samt en 16-tummare för bärbara datorer, som bägge uppdateras hela 480 gånger per sekund. Det är ett hopp på 120 Hz över 360 Hz skärmarna som finns på marknaden idag, men svarstiden ligger kvar runt en millisekund (ms). Upplösningen på båda panelerna är 1 920 × 1 080 pixlar, vilket är normen för den här sortens skärmar.

auo_240hz.jpg

För de som är sugna på något med lite högre upplösning som ändå har hög uppdateringsfrekvens, visar AUO en 34-tums 21:9-panel med 3 440 × 1 440 pixlar. Uppdateringsfrekvensen ligger här på 200 Hz och även här sägs svarstiden ligga på runt 1 ms. Kanske lika intressant är att det är en Mini LED-baserad panel med stöd för VESA HDR 1000. Med tanke på att AUO nämner att panelen är extremt välvd med en kurvatur på 1000R används antagligen företagets VA-liknande panelteknik.

AUO visar också en 16-tums Mini LED-panel med 1440p-upplösning för bärbara datorer. Den ska ha en uppdateringsfrekvens på 240 Hz samt stöd för HDR 1000, men i övrigt är specifikationerna okända. Avslutningsvis presenterar AOU en 32-tumspanel med 4K UHD-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 160 Hz. Företaget säger att panelen har en färgrymd på 95 procent av DCI-P3 och lågt blåljus, vilket är bättre för ögonen.

Om och när de ovan nämnda panelerna hamnar i riktiga produkter är inte klart. Normalt sett tar det ett tag för nya paneler att hamna i skärmar och bärbara datorer, men de kommande panelerna visar vilken typ av skärmar som väntar på horisonten. AUO:s paneler används av ett flertal olika skärm- och datortillverkare, vilket gör chansen rätt stor att det kommer att komma produkter baserade på dessa.

Vad eftersöker du hos din nästa skärm? Berätta i kommentarstråden!