Elektronikmässan Computex 2022 är igång och tidigt under tisdag morgon sändes Nvidias presentation, som i år blev en förhållandevis nedtonad variant. Utöver fler spel med stöd för Nvidia-teknikerna DLSS och Reflex stod en ny produkt ut lite extra, när företaget tillsammans med Asus presenterade världens snabbaste skärm.

Det är inte första gången Nvidia och Asus går samman för spelinriktade skärmar med hög bilduppdateringsfrekvens. De lanserade bland annat en modell kapabel till 360 Hz för två år sedan, något som nu slås med råge. Den nya ROG-märkta skärmen skruvar upp uppdateringsfrekvensen till hela 500 Hz – det snabbaste som presenterats hittills.

1653372000_asus_500hz_gsync_computex_2022.jpg

Den nya skärmens panel är av en helt färsk typ, som de två bolagen döpt till "E-sports TN", förkortat "E-TN". Enligt Nvidia har den utformats särskilt för e-sport och spel med höga krav på just bilduppdateringsfrekvens. Storleksmässigt handlar det om 24 tum med en upplösning på 1 920 × 1 080 pixlar och modellen får till följd av samarbetet med Nvidia även stöd för G-Sync, inklusive ett speciellt e-sportläge.

Exakt vilka som tillverkar den snabba panelen nämns inte i presentationen, men i Asus pressmeddelande framgår dock att den tagits fram i samarbete med AU Optronics (AUO), som även står för tillverkningen. AUO presenterade för endast någon vecka sedan en 24-tumspanel av TN-typ med mycket snarlika specifikationer, dock endast kapabel till något lägre 480 Hz.

Från pressmeddelandet framgår även att skärmen utrustas med Displayport 1.4 samt HDMI 2.0 i form av en port vardera. Det sällskapas i sin tur av USB-anslutningar och ett 3,5-millimetersuttag för hörlurar. Mer ingående specifikationer, pris och uppgifter om tillgänglighet saknas i nuläget.