Till hösten väntas AMD:s arkitektur Zen 4 och Ryzen 7000-serien debutera, vilket även innebär en övergång till sockel AM5 med land grid array (LGA) istället för mer traditionella pin grid array (PGA). Nu smyger sig en video ut genom MSI, där moderkortstillverkaren visar hur en processor ska monteras i den nya sockeln.

Skärmbild 2022-05-24 153813.jpg
Skärmbild 2022-05-24 144504.jpg
Skärmbild 2022-05-24 154559.jpg

Originalet är i skrivande stund borttaget, men videon har laddats upp på nytt av andra användare. Videon går helt enkelt genom monteringsprocessen – en procedur som inte skiljer sig nämnvärt från installationer av Intel-processorer där LGA används. När processorn sitter på plats demonstreras även installation av kylare, som till följd av kylarkompatibilitet mellan AM4 och AM5 inte heller kräver någon främmande manöver.

Processorn har inget specifikt modellnummer, utan är märkt med "AMD Engingeering Sample" med efterföljande serienummer. Sifferkombination tyder däremot på att det är en tidig version av den 16-kärniga processor AMD visade under måndagens Computex-presentation.

AMD har delat med sig gott om renderingar och bilder på kretsen utan värmespridare. MSI:s Youtube-blunder är dock första gången en komplett processor fångas på både bild och video, även om det ser ut att vara ett mycket tidigt exemplar tillverkat förra året.