För den som under längre tid suktat efter Star Wars-spel med ett tyngre fokus på berättande dök Respawns Star Wars Jedi: Fallen Order upp under år 2019. Berättelsen utspelar sig efter Star Wars: Episode III och följer Cal Kestis, en jedi som flyr kejsare Palpatines specialstyrkor.

I januari bekräftades en uppföljare vara på gång och nu avtäcker EA, Respawn och Lucasfilm Games nästa kapitel av Cal Kestis berättelse, som får namnet Star Wars Jedi: Survivor. Likt det första spelet är det åter Respawn som står för utvecklingen, med tidigare God of War-utvecklaren Stig Asmussen vid rodret som game director.

Det första spelet fick blandad kritik. I en intervju med Starwars.com berättar Asmussen att detta är något de tagit till sig, och haft i åtanke under utvecklingen av uppföljaren. Likt det första spelet är det en fortsatt relativt mörk berättelse. Som namnet avslöjar är överlevande spelets stora fokus, och enligt Asmussen utspelar sig händelserna i en mörk tid där karaktärerna måste göra allt de kan för att hålla sig vid liv, inklusive stifta mer tveksamma bekantskaper.

Det nya spelet utvecklas endast till senaste generationens konsoler samt PC. Bland de mer tekniska förbättringarna nämns ray tracing och mer prestandakrävande ljussättning i allmänhet. Lansering till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC sker någon gång under 2023.

Ser du fram emot Star Wars Jedi: Survivor?