Det går allt annat än snabbt för Intel när det kommer till bolagets grafikkortslansering. Arc "Alchemist"-serien finns tillgänglig i ett gäng bärbara datorer sedan mars och april, men de stationära motsvarigheterna ska först titta fram under "årets andra kvartal" – sannolikt sent i juni, med bred tillgänglighet till hösten.

Intel gör sitt bästa för att hålla intresset för produkterna vid liv och pytsar därför ut information med jämna mellanrum. Tidigare under året visade företaget en renderad version av Arc "Alchemist" i referensutförande. Nu intar de mässgolvet vid e-sporttillställningen IEM Dallas, för att visa samma grafikkort i fysiskt format. För den som inte har vägarna förbi Texas bistår Intels medarbeterare med ett gäng bilder via Twitter.

Det handlar om två axialfläktar, svarta ytor både fram och bak, och kanter av högblank metall. På baksidan av den två kortplatser tjocka produkten upprepas företagets löfte om att referenskorten släpps i begränsad upplaga. Det är i skrivande stund oklart om Intel ämnar använda samma kylarlösning för de fyra grafikkortsmodeller som talas om, men också hur begränsad upplagan är. Det uppvisade kortet antyder att Intel åtminstone har ett helt grafikkort färdigt.

Avslutningsvis kan tilläggas att hårdvarugrävaren "Moore's Law is Dead" påstår att Intel Arc "Alchemist" i närtid inte är något att hoppas på som entusiast. Han menar att de mest högpresterande grafikkorten debuterar i slutet av juni och följs av enklare varianter under sensommaren, men att det i båda fall rör sig om fokus på datorbyggare (OEM) snarare än tillgänglighet som lösa komponenter.

Läs mer om Arc: