Utvecklarkonferensen Worldwide Developers Conference 2022 (WWDC 2022) går av stapeln idag och till kvällen kliver Apple upp på scenen. För två år sedan användes tillfället för att avtäcka övergången till de egenutvecklade ARM-processorerna och det spekuleras friskt i att bolaget har en laddning nyheter att bjuda på även denna gång.

Med i rykteskarusellen finns först och främst systemkretsen M2, som efterträder M1 i bolagets enklare system. Systemkretsen kan ta plats i uppdaterad version av bolagets kompakta stationära Mac Mini, men även den bärbara instegsdatorn Macbook Air med helt ny design föreslås. När Apple i våras avtäckte Mac Studio-datorn meddelades att endast högpresterande Mac Pro återstår innan ARM-skiftet är fulländat, varför också en sådan lansering är del i karusellen.

Med största sannolikhet avtäcker företaget inte all hårdvara nämnd ovan, eftersom stort fokus väntas hamna på mjukvara. Uppdaterade versioner av IOS, Mac OS och Ipad OS lär därmed se dagens ljus. Vad som än visas kommer SweClockers hålla span och rapportera under evenemangets gång.

Sändningen går av stapeln klockan 19:00 svensk tid och går att följa genom Apples webbsida och Youtube-kanal.