IKEA är inte främmande för teknikfokuserade teman och bakom sig har de bland annat en spelinriktad kollektion i samarbete med Asus och en uppsättning högtalare där Sonos är partner. Nu satsar de på ljud ännu en gång, men den här gången i samarbete med svensk houseproducent- och DJ-gruppen Swedish House Mafia. Med serien Obegränsad står både musikfokuserade möbler och en skivspelare på menyn.

Skivspelaren är av det mer traditionella slaget, vilket i det här fallet innebär analogt ljud och LP-skivor. Några ingående specifikationer saknas, men det står klart att modellen har en inbyggd förstärkare och att skivspelarens nål är utbytbar.

3cbd90da-c383-43a8-9009-9385b2b08dbd.jpg
aaf2f6b8-fa1b-4abe-b0e4-9603709cd8be.jpg
e9a73f52-09a5-43bc-a48e-4b2f0ff522fc.jpg

Den uppges även vara kompatibel med högtalarna Eneby, men endast över trådad anslutning då skivspelaren saknar Bluetooth-funktionalitet. Baserat på bilderna ser anslutningsmöjligheterna ut att röra sig om två stycken RCA-portar för höger respektive vänster ljudkanal. Strömförsörjning ser ut att ske via ett stycke USB Type-C.

Utöver skivspelaren innehåller serien möbler, där IKEA bland annat visar ett skrivbord med ljudutrustning i åtanke. I konstruktionen ingår två högtalarställ fästa med tving, vilket gör att det går att justera positionen längs med bordsskivan. Skrivbordet har även en utdragbar skiva för att gömma undan tangentbord eller MIDI-keyboard.

Utöver skrivbord och skivspelare planeras 20 andra möbler med säljstart hösten 2022. Några prisuppgifter saknas dock i nuläget.

Skulle du kunna tänka dig något ur IKEA:s kollektion Obegränsad?