Startup-företaget Nothing drog igång sin verksamhet i början av 2021 och har sedan dess lyckats dra till sig en hel del medial uppmärksamhet, trots att endast en produkt släppts sedan dess. Delar av uppmärksamheten kommer genom att företaget lockat till sig stora namn från företag som Teenage Engineering och Dyson. Förra året släppte Nothing sin första produkt, vilken var true wireless-lurarna Ear (1) och om några veckor ska företagets första telefon att presenteras.

Innan den officiella presentationen har telefonen redan hamnat i händerna på en rad teknikfokuserade Youtube-profiler och en av dessa är Marques Brownlee, även känd som MKBHD, som nu ger världen en första titt på telefonen. Videon i fråga är en förhållandevis kort sådan på grund av att en stor mängd information fortfarande är under embargo. Fokus i videon är dock telefonens aningen speciella utseende, LED-belysningen på baksidan samt ringsignaler.

LED-belysningen, som Nothing kallar för Glyph Interface, består av 900 vita LED-lampor som är placerade bakom frostat glas för att ge ett mjukare och mer enhetligt ljus. Lamporna kan användas bland annat som notifieringslampa som drar till sig uppmärksamhet när du tar emot samtal, SMS eller får en avisering av något slag. Utöver detta kan ljuset användas som komplement när du tar bilder med kamerorna på baksidan samt indikera när telefonen laddas.

Den onekligen största nyheten med LED-listen är att ljuset kan synkroniseras med telefonens ringsignal. I videon får vi se MKBHD gå igenom telefonens tio (10!) förprogrammerade ringsignaler som gör att belysningen levererar en utomordentlig ljusshow och ser till att du blir festens höjdpunkt när du får ett samtal.

Nothing Phone (1) ska visas ordentligt den 12 juli klockan 17:00.