Med många intressanta datorchassin genom tiderna bär Lian Lis namn stor vikt på chassimarknaden. En av deras senare fullträffar är modellen PC-O11 Dynamic från 2018, resultatet av ett partnerskap mellan Lian Li och den välkända överklockaren "der8auer". Det är dock inte den enda gången företaget samarbetat med andra aktörer, då de under året lanserade A4-H20 tillsammans med Dan Cases, en större version av det populära Mini ITX-chassit A4-SFX.

På Lian Li 2022 Digital Expo 2.0 presenteras nya chassimodeller, däribland resultatet av ett fortsatt samarbete mellan Lian Li och Dan Cases. Det nya chassit bär namnet A3 m-ATX och likt namnet föreslår har det stöd för moderkort i formfaktorn Micro ATX. Chassits stora paradnummer är dess volym, som hamnar på under 20 liter.

Storleken kan jämföras med det populära Mini ITX-chassit Cooler Master NR200P som har en volym på närmare 19 liter. Trots den begränsade volymen finns här stöd för radiatorer på upp till 360 mm, processorkylare på 158 mm och grafikkort upp till 380 mm. Nätdelar som mäter under 180 mm på längden får plats, men kortare ATX- och SFX-enheter kan krävas för vissa konfigurationer.

Dan A3 mATX 2 - Presentation.png
Dan A3 mATX 3 - Mesh.png
Dan A3 mATX 4 - Glas.png
Dan A3 mATX 5 - Inverterad och öppen.png
Dan A3 mATX 6 - Exempel på kompatibilitet.png
Dan A3 mATX 7 - Fötter.png
Dan A3 mATX 8 - RGB.png

Dan Cases A3 m-ATX är tillverkat i stål med ett yttre av aluminium. Chassit i standardutförande har en sidopanel av mesh och för den som önskar finns även möjlighet att köpa till en sidopanel av härdat glas. För att förbättra luftflödet lyfts chassit upp av en bas och denna kan höjas ytterligare 10 mm vid behov. Utöver luftflöde används basen för belysning, där den kantas av en remsa med RGB. Den som vill vända på skutan har alla möjligheter då chassit har stöd för inverterad montering.

Som brukligt med chassin i den mindre storleksklassen kommer de med en brasklapp vad gäller hårdvarukompatibilitet och blivande ägare rekommenderas dubbelkolla innan de klickar på köpknappen. En startpunkt för den som vill veta mer om vad som får plats i lådan är presentationen, där Lian Li går igenom dessa.

Näst upp på listan är det betydligt större Lian Li O11D EVO XL, där modellen likt lillasyskonet får en iterativ uppdatering. I typisk Lian Li-stil är mastodonten tillverkad av aluminium och stål. Topp- och sidopanelerna är mer påkostade än på den mindre varianten och aluminiumet sträcker sig ända ned till chassifötterna. Den vertikala stång på framsidan som går att finna på samtliga O11 Dynamic-modeller kan nu tas bort på EVO XL för den som vill ha en mer öppen design.

O11D EVO XL 1 - Presentation.png
O11D EVO XL 2 - Sidopanel och topp.png
O11D EVO XL 3 - Topp.png
O11D EVO XL 4 - Fötter.png
O11D EVO XL 6 - Stödstång borta.png
O11D EVO XL 7 - Inverterad.png
O11D EVO XL 9 - Löstagbart motherboard tray.png
O11D EVO XL 8 - Vertikal GPU.png
O11D EVO XL 10 - Radiatorer.png
O11D EVO XL 11 - Hot swap åt sidan.png

På den långa listan av funktioner finns en löstagbar moderkortsplåt som även kan justeras i höjd för utökad hårdvarukompatibilitet, möjlighet till inverterad montering och flyttbara hårddiskburar som kan vinklas ut åt sidan. Det går även att köpa tillbehör för att kunna montera grafikkort stående. I stil med andra O11 Dynamic-modeller har chassit mycket goda möjligheter för vattenkylning, där användare kan trycka in upp till tre stycken 420 mm-radiatorer.

Lian Li berättar att O11D EVO XL är en prototyp och de efterfrågar återkoppling i kommentarfältet på deras Youtube-klipp. För den som vill se fler nyheter från Lian Li presenterade företaget på evenemanget även chassit Lancool 216, uppdaterade fläktmodeller och en ny sluten vattenkylarprototyp.

Är du mer intresserad av kompakta eller fullstora byggen? Dela med dig i tråden!