Diablo Immortal har sedan spelets debut på Blizzcon 2018 fått kritik av flera olika anledningar. Bland annat Blizzards mobilfokus samt att fans hävdade att spelet var en variant av Endless Of God i ny skrud. Vidare rynkade folk på näsan rätt rejält på grund av att spelet är gratis att spela, vilket ledde till frågor kring hur aggressiva Blizzards intäktsplaner från spelet såg ut.

Det sistnämnda har det diskuterats friskt om på internet sedan spelets skarpa release i början av juni, då spelet innehöll en hel del mikrotransaktioner. Speciellt i slutet av spelet, där jakten på kraftfull utrustning är omfattande. Den aggressiva intäktsmodellen har visat sig vara ett bra beslut, åtminstone för Blizzard. Enligt ny data från Mobilegamer.biz och Appmagic ska spelet sedan lanseringen ha dragit in nästan 49 miljoner dollar bara genom mikrotransaktioner.

I snitt blir det nästan 1,5 miljoner dollar i intäkter om dagen och vissa dagar låg intäkterna på upp mot 2,4 miljoner dollar. Värt att poängtera är att dessa siffor är pengarna Blizzard fått efter att Apple och Google tagit sin del av kakan, samt att detta endast gäller mobila spelare, då PC inte tagits med i kalkylerna.

Andra intressanta siffror är att spelet laddades ned till mobiler och datorer 6,85 miljoner gånger under första veckan och fram till 3 juli växte den siffran till 10,35 miljoner nedladdningar.

Bikta dig. Har du lagt pengar på Diablo Immortal?