Skrivbord är sällan några extravaganta produkter med allt för många funktioner, men tillverkarna bakom Lumina Desk verkar vilja ändra på detta. Skrivbordet ger inte bara användare en komplett arbetsyta för att placera ut skärmar och kringutrustning till datorer, utan erbjuder även en 24 tum stor OLED-panel i bänkskivan som kan ge användaren diverse matnyttig information.

lumina.jpg

Lumina Desk är kompatibel med både PC samt Mac och på skärmytan är det möjligt att visa information från olika applikationer, som bland annat musikspelare, börskurser, sociala medier och chattapplikationer. På så vis slipper användare ha dessa program körandes på huvudskärmen, vilket gör att fokus kan läggas på annat. Upplösningen på skärmen är okänt, men uppdateringsfrekvensen ligger på 60 Hz och har en maximal ljusstyrka på 1200 nits.

Utöver att erbjuda en inbyggd skärm kommer Lumina Desk med en rad andra användbara funktioner. På skrivbordets kanter erbjuds trådlös laddning som kan användas för att ladda telefon eller andra enheter med stöd för sådant, med en uteffekt på 100W på vardera laddplatta. Användare som föredrar traditionell kabelladdning kan glädjas åt att det under luckorna på skrivbordets ände finns 6 stycken USB-C-portar som kan användas för laddning, samt ytterligare 6 vanliga strömuttag.

lumina desk 1.webp
lumina desk 6.webp
lumina desk 2.webp
lumina desk 4.webp
lumina desk 3.webp
lumina desk 5.webp

För tillfället har Lumina Desk varken specifikt släppdatum eller någon officiell prislapp. Tillverkarna skriver dock att första vågen produkter kommer börja skeppas under första halvan av 2023 samt att prislappen väntas landa på kring 1500 dollar.

Om du vill registrera intresse för Lumina Desk är detta möjligt via företagets hemsida.

Användbart eller överflödigt?