Sony har vänt kappan efter vinden och accepterat att folk vill avnjuta Playstation-titlar även på PC. De senaste åren har flera Playstation-exklusiva titlar portats till PC och Sony har lovat att fler PC-portar kommer släppas i framtiden. Spelen i fråga har släppts på bland annat Steam och Epic Games Store, men i samband med lanseringen av Spider-Man Remastered har indikationer hittats att Sony väntas erbjuda en ny Playstation-fokuserad launcher i framtiden.

Individer som letat runt i filerna för Spider-Man Remastered har hittat referenser till den potentiella launchern samt möjligheten att länka sitt Playstation-konto till spelet i fråga. Det behövs för tillfället inte något Playstation-konto för att spela Playstation-titlar på PC, men fraser som "PSNAccountLinked" och "PSNLinkingEntitlements" bland filerna i Spider-Man är en förhållandevis stark indikation att sådant krav kan införas. Det spekuleras även att launchern ska erbjuda möjlighet att köpa Playstation-titlar som går att spela på både PC och Playstation, ungefär som Microsofts Xbox Play Anywhere.

Sony har för tillfället inte bekräftat eller avslöjat några officiella planer om en Playstation-launcher till PC. Hittills har Sony lanserat endast sex portar av exklusiva Playstation-titlar, men fler är på ingång. Att få en översikt över alla tillgängliga Playstation-spel på ett och samma ställe skulle på så vis vara uppskattat.

Det återstår att se hur marknaden skulle ta emot en Playstation-launcher. Steam är den mest populära spelbutiken, men andra alternativa digitala spelbutiker och launchers har fått jobba i uppförsbacke. Epic Games Store kritiseras vid varje omnämning och Bethesda stängde ner sin launcher i våras.

Vill du ha en till launcher?