Meta Quest 2, tidigare Oculus Quest 2, har blivit ett av marknadens mest populära headset tack vare headsetets förhållandevis låga prislapp och funktionalitet. Rykten om en vassare version av headsetet har cirkulerat den senaste tiden och nu har det uppdagats att denna variant kan komma att visas upp under företagets stora VR-fokuserade event i oktober.

Mark Zuckerberg gästade nyligen Joe Rogans podcast där han pratade öppet om Meta och Facebook, inklusive företagets VR-satsning. Zuckerberg var sparsmakad när det kom till specifik information om det kommande headsetet, men avslöjade i alla fall att det ska visas upp ordentligt i oktober.

Något som avslöjades om headsetet var dock att den nya varianten ska utrustas med ansiktsspårningsteknik, vilket primärt ska användas för att kunna göra användarens virtuella avatarer i VR-världen Horizon mer realistiska.

Tidiga spekulationer pekar på att det kommande headsetet döps till Quest Pro och kommer leva sida vid sida med Quest 2. Hårdvaran som väntas användas är Mini LED-paneler, ny linsdesign, fler kameror för spårning av kropp, ansikte och ögon samt AR-funktionalitet. På insidan väntas Qualcomm XR2 användas.

Specifikt datum för Metas VR-event finns för tillfället inte, men i och med att det bara är någon månad kvar bör datum spikas inom kort.

Vad vill du se i nästa VR-headset från Meta?