Cyberpunk 2077 släpptes för snart två år sedan till PC och konsol. Släppet gick inte som planerat för utvecklarna CD Projekt Red och spelet kritiserades rejält för bristande prestanda och avsaknad av innehåll. Sedan dess har utvecklarna fyllt på med uppdateringar med förhållandevis jämn frekvens och under gårdagen lades ännu en rad användbara nyheter till.

CD Projekt Red erbjuder med Patch 1.6 bland annat ett gäng optimeringar och buggfixar sällskapat av nya vapen, kläder och utrustning relaterade till den kommande Netflix-serien Cyberpunk: Edgerunners. Spelare får även större möjlighet att förändra huvudkaraktären V:s utseende samt möjlighet att spara specifika utstyrslar.

PC-versionen för Cyberpunk 2077 har haft stöd för moddar sedan början av 2021, men nu har utvecklarna breddat stödet ordentligt med verktyget Redmod. Verktygen har tagits fram tillsammans med utvecklarna bakom uppskattade Wolvenkit till The Witcher 3.

Med verktygen implementeras förbättrat stöd för att installera och ladda in allt från animationer till scriptmods, samt ger moddare enklare verktyg för att fortsätta skapa nya moddar till spelet. Fullt stöd för äldre moddar finns fortfarande kvar efter släppet av Redmod, men utvecklarna meddelar att dessa inte blir tillgängliga eller lika lätta att aktivera via spelets launcher som tidigare.

För spelare som äger Cyberpunk 2077 på flera plattformar tillkommer nu även möjlighet att synkronisera sina sparfiler mellan enheterna, vilket sker via molnet. Detta gör det möjligt att förhållandevis fortsätta spela med samma karaktär oberoende av plattform.

I samband med presentationen av uppdateringen berättar utvecklarna att Patch 1.6 är den sista stora uppdateringen som släpps till det äldre gardets konsoler, det vill säga Playstation 4 och Xbox One. Framöver blir det istället fullt fokus på versionerna till PC, Playstation 5 och Xbox Series X/S.

Utöver nyheterna i Patch 1.6 ger utvecklarna oss en smak på vad som komma skall, i form av en första titt på den första, och möjligtvis även sista, expansionen till spelet. Tillägget går under namnet Cyberpunk 2077: Phantom Liberty och väntas släppas nästa år till PC, Playstation 5 och Xbox Series X/S.

Vilka nya moddar vill du se i Cyberpunk 2077?