Hårdvaruhösten 2022 är minst sagt välfylld och med AMD:s Ryzen-avtäckande i backspegeln är det istället Nvidia med Geforce RTX 4000-serien "Ada Lovelace" näst på tur. Där utlovade bolagets VD Jensen Huang fler detaljer i samband med evenemanget GTC, vilket går av stapeln den 20 september. Nu anländer en officiell inbjudan till inledande inslaget "Geforce Beyond", där de nya grafikkorten ser ut att bli huvudattraktionen.

PC enthusiasts, don’t miss the GeForce Beyond special broadcast! On September 20th, NVIDIA founder and CEO Jensen Huang will open his GTC 2022 keynote with our latest breakthroughs in gaming, creating, and graphics technology. – Nvidia

Kort innan inbjudan skickades därtill en teaser ut på Nvidias Geforce-specifika Twitter, som sår de första fröna för lite lanseringsrelaterad hype. Det nio sekunder långa klippet är förhållandevis intetsägande, med lysande gröna ljuseffekter och ett avslutande "#ProjectBeyond", matchandes titeln på sändningen.

Inslaget nämner inte explicit några produkter, men Geforce-märkningen gör gällande att det är konsumentsegmentet det handlar om. Det är därmed ingen högoddsare att inslaget har med RTX 4000-serien att göra. Huruvida det rör sig om en regelrätt lansering eller inte är däremot inte lika uppenbart. Vanligen brukar helt nya arkitekturer tillägnas egna lanseringsevenemang och inte slås samman med det annars mer utvecklar- och AI-fokuserade GTC.

Vad Nvidia faktiskt har i kikaren får vi reda på om knappt två veckor, den 20 september klockan 17:00 svensk tid. Sändningen går att se via Nvidias officiella kanaler på Twitch och Youtube.

Vad tror du den mystiska teasern betyder?