Googles relation till hårdvarusläpp i Sverige har sett förhållandevis tråkig ut de senaste åren. Via Googles butik är det endast möjligt att köpa Chromecast-enheter, Google Wifi samt Nest-produkter. Något som lyser med sin frånvaro är Googles uppskattade Pixel-serie. I ett mailutskick ser Google ut att ha bestämt sig för att förra årets Pixel 6 är redo att göra sin debut i den svenska butiken.

Google lanserar Pixel 6 och Pixel 6 Pro

Mailutskicket i fråga har skett i samband med Googles 24-årsdag där företaget ger mottagare tidig tillgång till en rad erbjudanden. Utöver detta bjuder Google även på rabattkod som kan skrivas in vid den digitala kassan för att få 20 procents rabatt på utvalda produkter – inklusive Pixel 6.

google pixel 6.png

Någon officiell information från Google om Pixel-släppet har ännu inte trillat in och det spekuleras att omnämnandet av telefonen är felaktig. Det finns dock indikationer sedan tidigare på att Pixel-serien kan göra sin Sverige-debut inom kort. Dels har garantiuppgifter uppdaterats för att omfatta bland annat Sverige, dels har Pixel 6 blivit tillgänglig att köpa via svenska Amazon.

Om det stämmer att Pixel 6 börjar säljas finns det därtill stor möjlighet att även kommande Pixel-telefoner dyker upp i den svenska Google-butiken vid global lansering, där Pixel 7 står näst i led.