Trådlösa nätverk blir allt mer stabila och användbara med tiden, även om man använder stationär dator. För användare som placerat sina burkar under skrivbordet finns dock risken att kopplingen till det trådlösa nätverket inte är helt optimal. För att lösa problemet presenterar Asrock nu en skärm som är utrustad med Wifi-antenn som du kan använda för att hålla kopplingen mellan dator och router stark oavsett var datorn är placerad.

Asrock PG34WQ15R2B är skärmens fulla titel, som utgörs av en 34-tum stor, välvd VA-panel med krökningen 1500R. Upplösningen landar på 3 440 × 1 440 pixlar med uppdateringsfrekvens på 165 Hz samt stöd för AMD Freesync Premium och 1 ms responstid. Utöver detta har skärmen en ljusstyrka på 550 nits och Vesas DisplayHDR 400-certifiering. Vad gäller portar erbjuds en Displayport 1.4, två stycken HDMI 2.0 samt ett hörlursuttag.

Sett till specifikationerna är det en vanlig skärm, helt enkelt. Paradnumret är istället den tidigare nämnda antennen, som är fäst i skärmens fot. Antennen ansluts mot datorns nätverkskort eller med adapter och agerar då kort och gott som en förlängning av eventuella existerande antenner. Exakt vilket kontaktdon det rör sig om framgår däremot inte. Användare som har sina datorer under skrivbordet lovas därmed förbättrad signal, upp till 7 dBi, till det trådlösa nätverket.

asrock skärm demo.png

Utöver den välvda 34-tummaren med Wifi-antenn har Asrock även presenterat ett lite mindre och plattare syskon. PG27FF1A erbjuder en 27 tum stor IPS-panel med 1 920 × 1 080 pixlars upplösning, 165 Hz uppdateringsfrekvens med stöd för AMD Freesync Premium.

Båda skärmarna säljs redan i USA, där priserna ligger på 430 USD för antennförsedda 34-tummaren och 190 USD för lillasyskonet, motsvarande cirka 5 750 respektive 2 550 kronor inklusive moms. Officiella prisuppgifter eller släppinformation för Sverige saknas i skrivande stund.

Skärmarnas specifikationer
asrock skärm spec.png
Visa mer