Youtube har blivit allt mer aggressiva med att visa reklam innan och under videor på tjänsten. Den senaste tiden har den vanligaste förekommande mängden legat på runt ett eller två reklamklipp innan videor, något som nu ser ut att öka. Flera Youtube-användare utan Premium-prenumeration rapporterar att mängden reklam har ökat markant.

I Youtubes senaste testfas har antalet reklamklipp gått från endast två korta klipp upp till elva. Det handlar primärt om kortare reklamklipp, men till skillnad från reklamvideor som är upp mot två minuter långa är det inte möjligt att hoppa över reklamen. Youtube har kommenterat testandet och menar att det endast handlar om reklamsnuttar, så kallade bumper ads, på sex sekunder och att åsikter kring dessa annonser kan rapporteras in via feedback-verktyget.

Youtube har experimenterat med reklam sedan årets start och användare utanför Premium-sfären har fått avnjuta både uppemot 20 sekunder långa klipp som inte går att hoppa över och dessa kortare videosnuttar på 6 sekunder. Huruvida Youtube hittar någon gyllene medelväg kring sin annonsering på videotjänsten återstår att se, men av reaktionen på Twitter att döma är elva annonser på en video inte rätt väg att gå.

Har du märkt av ökad mängd reklam på Youtube?